***       Водещите вечерни новини       на 12 май 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 12 май 
Коментари Харесай

Водещите новини! Оставката на Гешев се обсъжда от все повече места. Украйна показа унищожаване на окупатори край Бахмут


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 12 май   

 

На 12 май 2023 година в деловодството на Висшия правосъден съвет е подадено предложение от членове на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет за предварително освобождение от служба на основния прокурор Иван Стоименов Гешев.

С него се предлага Пленумът на Висшия правосъден съвет да откри съображение за предварително освобождение на Иван Гешев от длъжността „ основен прокурор “, а точно: тежко нарушаване на служебните отговорности – член 129, алинея 3, т. 5 от Конституцията на Република България.

***

Апелативната прокуратура в София също поддържа настояването за премахване на основния прокурор Иван Гешев. Припомняме, че по-рано през днешния ден членове на Висш съдебен съвет желаеха свалянето на обвинител №1.

***

***

„ Защо си мислите, че той ме е пуснал от ареста? Има две правосъдни решения на българския съд за противозаконните арести на Кирил Петков, Бойко Рашков и компания. Изведнъж излиза, че Гешев ме е избавил от ареста ли, айде престанете в този момент “.

***

***

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) разпространиха видео от ликвидиранетна щурмова група на съветските окупатори край източния град Бахмут.

" Информацията за местонахождението на вражеското поделение бе предадена оперативно на артилеристите от 60-а обособена механизирана бригада. Групата бе унищожена с две точни попадения ", сподели още командирът, представен от в. " Украинская истина ".

***

„ С оглед на усложнената оперативна конюнктура и имайки поради Вашия опит на бойното поле, Ви апелирам да пристигнете в град Бахмут и да оцените на място създалата се обстановка ", добави предприемачът.

„ Благодаря Ви авансово и разгадавам на Вашето подпомагане. С почитание: Евгений Пригожин ", с тези думи приключи писмото си предприемачът.

Анализ, изработен от екипа на Novini.bg, сподели, че писмото на Пригожин носи подигравателен темперамент, като загатва " опита на бойното поле " на министъра. Шойгу, макар че е със званието армейски военачалник, през цялата си кариера не е взел участие в директни бойни дейности.

***

Министерството на защитата на Русия съобщи през днешния ден, че украинските сили са подхванали през вчерашния ден " офанзивни интервенции " по цялата линия на контакт покрай град Соледар, заяви Ройтерс.

***

Руският президент Владимир Путин награди съветската посланичка в София Елеонора Митрофанова с медал " Александър Невски ", заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

***

" Държавният глава си е свил златно гнездо в страната, разложена в сърцето на Черния континент ", сподели още Соловей.

По думите на политолога: В случай на неподходящо развиване на събитията в Украйна президентът на Руската федерация има намерение да избяга в ЦАР.

" Става дума за голям комплекс – същинска цитадела, която на процедура е непревзимаема. Тя е издигната с дейното подпомагане на притежателя на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин ", добави Соловей.

***

Висшият съд в Исламабад пусна за две седмици от ареста Имран Хан. Бившият пакистански министър председател, против който се води дело за корупция, бе освободен под гаранция, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Бабар Аван, юристът на Имран Хан, сподели, че Висшият съд в Исламабад се е произнесъл през днешния ден - ден откакто Върховният съд на страната изиска от него да излезе с решение по случая. Хан към този момент е " свободен човек ", добави Аван и дефинира решението като заслужено.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР